Sposób przygotowania:
Śledzie w sosie meksykańskim
Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2 godziny, kroimy na małe kawałki.
Cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, dodajemy do cebuli, smażymy do momentu aż zmięknie.
Wlewamy sos meksykański i ketchup, lekko podgrzewamy, doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, płatkami chili oraz solą. dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy, pozostawiamy do ostudzenia.
Przekładamy śledzie i delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują drugiego dnia.
Cebulę obieramy, kroimy w cienkie paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, dodajemy do cebuli, smażymy do momentu aż zmięknie.
Wlewamy sos meksykański i ketchup, lekko podgrzewamy, doprawiamy do smaku słodką i ostrą paprykę, płatkami chili oraz solą. dodajemy odsączoną fasolę, dokładnie mieszamy, pozostawiamy do ostudzenia.
Przekładamy śledzie i delikatnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, śledzie najlepiej smakują drugiego dnia.
SylaUla
ciasteczka
Czekoladka 2
mocsłodkości
lukrowanepierniczki