olciabie

olciabie

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Przekąska z grillowanego indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przyprawę w minikostkach wymieszaj z masłem. Bagietkę pokrój i posmaruj powstałym masłem. Grilluj pokrojone w plasterki filety z indyka :-)

Przekąska z grillowanego indyka

Składniki:

Przekąska z grillowanego indyka

 

  • filet z indyka 4 szt
  • sałata 1 szt
  • bagietka 1 szt
  • oliwa do smaku
  • masło 80 g
  • przyprawa w minikostkach bazylia 1 szt

Sposób przygotowania:

Przekąska z grillowanego indyka
Skrusz przyprawę w mini kostkach bazylia i wymieszaj ją z masłem. Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem bazyliowym. Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku. Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron,grilluj w piekarniku. Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka.