ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Przekąska z kurczaka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Złociste paseczki kurczaka doskonałe z różnymi dipami

Przekąska z kurczaka.

Składniki:

Przekąska z kurczaka.

 

Sposób przygotowania:

Przekąska z kurczaka.
Pierś myjemy, kroimy na cienkie paski. Solimy, doprawiamy pieprzem. Oliwę mieszamy w miseczce z curry i papryką (ilość według uznania). Do przygotowanej zaprawy wkładamy paseczki kurczaka. Odkładamy na 2 godziny.Po tym czasie mięso wyjmujemy z zaprawy, osuszamy delikatnie o obtaczamy w mące. Tak przygotowane, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy aż się zarumieni. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z dipami.