Sposób przygotowania:
Przekąska z tortilli
Placki tortilli rozłożyć, każdy placek posmarować delikatnym serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem.
Następnie na każdym ułożyć plastry szynki ( u mnie konserwowa), plastry sera żółtego. Wszystko posmarować majonezem, polać delikatnie keczupem. Następnie rozłożyć opłukane i osuszone liście sałaty, kilka pasków obranego ogórka zielonego i paseczki opłukanej czerwonej papryki.
Ciasto zwinąć w rulon i pokroić w paski o szerokości 2 - 2,5 cm.
Spiąć wykałaczkami. Podawać jako przekąskę.
Następnie na każdym ułożyć plastry szynki ( u mnie konserwowa), plastry sera żółtego. Wszystko posmarować majonezem, polać delikatnie keczupem. Następnie rozłożyć opłukane i osuszone liście sałaty, kilka pasków obranego ogórka zielonego i paseczki opłukanej czerwonej papryki.
Ciasto zwinąć w rulon i pokroić w paski o szerokości 2 - 2,5 cm.
Spiąć wykałaczkami. Podawać jako przekąskę.
gusia1000