anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobre nie tylko na Wielkanocny stół. Idealnie nadadzą się na każdorazowe przybycie gości czy na wspólne z rodziną śniadanie. Polecam.

Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Jajka ugotować (ja gotowałam do koszyczka w łupinach cebuli, dlatego niektóre są jeszcze brązowe). Ugotowane pozbawić skorupki, przeciąć wzdłuż na pół i pozbawić dodatkowo żółtka.

Szczypiorek poszatkować i wraz z żółtkami wstawić do miski. Mieszać i rozgniatać żółtka, aż powstania masa jajeczna. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do masy, przyprawić do smaku i wymieszać znowu.

Na koniec tuńczyka pozbawić zalewy i dodać do masy. Wymieszać. Tak przygotowaną masą napełniać dziurki po żółtkach w ugotowanych jajkach.

Posypać na koniec rzeżuchą.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Na sam początek jajka zagotować i pozbawić żółtek.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Szczypiorek poszatkować i dodać do żółtek.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Pomidora pokroić dodać do miski, przyprawić i wymieszać.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Na koniec dodać tuńczyka i wymieszać raz jeszcze.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Przygotowaną masą faszerować jajka.
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem