Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka faszerowane z tuńczykiem
Jajka ugotować (ja gotowałam do koszyczka w łupinach cebuli, dlatego niektóre są jeszcze brązowe). Ugotowane pozbawić skorupki, przeciąć wzdłuż na pół i pozbawić dodatkowo żółtka.
Szczypiorek poszatkować i wraz z żółtkami wstawić do miski. Mieszać i rozgniatać żółtka, aż powstania masa jajeczna. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do masy, przyprawić do smaku i wymieszać znowu.
Na koniec tuńczyka pozbawić zalewy i dodać do masy. Wymieszać. Tak przygotowaną masą napełniać dziurki po żółtkach w ugotowanych jajkach.
Posypać na koniec rzeżuchą.
Szczypiorek poszatkować i wraz z żółtkami wstawić do miski. Mieszać i rozgniatać żółtka, aż powstania masa jajeczna. Pomidory pokroić w kostkę, dodać do masy, przyprawić do smaku i wymieszać znowu.
Na koniec tuńczyka pozbawić zalewy i dodać do masy. Wymieszać. Tak przygotowaną masą napełniać dziurki po żółtkach w ugotowanych jajkach.
Posypać na koniec rzeżuchą.