Sposób przygotowania:
Schab z żurawiną
Żurawinę namoczyć w przegotowanej wodzie. Schab umyć i osuszyć, zrobić nacięcia wzdłuż.
Przygotować marynatę. Ząbki czosnku drobno pokroić. Olej wymieszać z pokrojonym czosnkiem i przyprawami.
Posmarować mięso z każdej strony. W nacięcia włożyć osączoną żurawinę. Schłodzić schab przez przynajmniej 12 godzin.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Przygotować marynatę. Ząbki czosnku drobno pokroić. Olej wymieszać z pokrojonym czosnkiem i przyprawami.
Posmarować mięso z każdej strony. W nacięcia włożyć osączoną żurawinę. Schłodzić schab przez przynajmniej 12 godzin.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.