Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Schab z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Schab z żurawiną jest smaczny i efektownie wygląda. Doskonały na obiad i na przystawkę. Można spożywać na zimno lub na gorąco.

Schab z żurawiną

Składniki:

Schab z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Schab z żurawiną
Żurawinę namoczyć w przegotowanej wodzie. Schab umyć i osuszyć, zrobić nacięcia wzdłuż. 

Przygotować marynatę. Ząbki czosnku drobno pokroić. Olej wymieszać z pokrojonym czosnkiem i przyprawami.

Posmarować mięso z każdej strony. W nacięcia włożyć osączoną żurawinę. Schłodzić schab przez przynajmniej 12 godzin.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.

Tagi:

mięso schab