Sposób przygotowania:
Krewetki zapiekane z paprykąW dużym garnku zagotować wodę. Zamrożone krewetki przełożyć na sito i na minutę zanurzyć we wrzątku, a następnie odcedzić i bardzo dobrze odsączyć na papierowych ręcznikach.
Średniej wielkości blaszkę wyłożyć woskowanym papierem do pieczenia.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200*C.
Paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę, koperek i szczypiorek drobno posiekać.
Na patelni rozpuścić masło i dolać oliwę - tłuszcz doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą morską i mielonym pieprzem. Wsypać paprykę i przez chwilę dusić, stale mieszając, aby lekko zmiękła. Dodać zieleninę i wymieszać.
Krewetki ułożyć rzędami na blaszce i polać papryką z tłuszczem.
Zapiekać 5-7 minut, w zależności od wielkości krewetek.
Jako dodatek podać bagietkę.