Sposób przygotowania:
Mini przekąski z tortilli
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki i usmażyć z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Szynkę pokroić na paski, ser również. Ogórka pokroić na cienkie plasterki. Pomidora umyć, pokroić na plasterki. Szczypiorek i szpinak opłukać.
Placki tortilla posmarować serkiem , a następnie ułożyć na nich wybrane składniki. Ciasno zwinąć i owinąć w folię spożywczą.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny, aby dobrze się skleiły i nie rozpadały przy krojeniu. Po tym czasie pokroić w plastry ok. 2-3 cm.
Placki tortilla posmarować serkiem , a następnie ułożyć na nich wybrane składniki. Ciasno zwinąć i owinąć w folię spożywczą.
Włożyć do lodówki na 2-3 godziny, aby dobrze się skleiły i nie rozpadały przy krojeniu. Po tym czasie pokroić w plastry ok. 2-3 cm.