Sposób przygotowania:
Przekąska z tortilliPrzygotowanie sera i szynki konserwowej:
Na każdym placuszki tortilli rozsmarowujemy po równo kremowego serka. Następnie układamy po 4 plasterki sera żółtego i szynki konserwowej. Posypujemy odrobiną posiekanego szczypiorku.
Przygotowanie sałaty:
Liście sałaty zielonej dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Bardzo starannie osuszamy. Na przygotowanym cieście tortilli z serem żółtym i szynką konserwową układamy po parę liści zielonej sałaty.
Przygotowanie papryki:
Oczyszczoną paprykę żółtą i czerwoną kroimy w malutką kosteczkę. Przygotowaną pokrojoną papryką posypujemy liście sałaty na torilli. Całość posypujemy resztą posiekanego szczypiorku.
Etap końcowy:
Placuszki tortilli z przygotowanym nadzieniem zwijamy ciasno w ruloniki. Owijamy każdą z osobna folią spożywczą. Wkładamy do schłodzenia na ok. 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie odwijamy z folii. Kroimy w plastry grubości ok 1-1,5 cm. Każdy plasterek tortilli nabijamy w drewniany widelczyk lub ozdobną wykałaczkę. Układamy ozdobnie na półmisku i ozdabiamy np. pomidorkami koktajlowymi i zieleniną.
danielek
Agnieszka Rec
Dziękuję :) Proszę wypróbować przepis :)
Pozdrawiam serdecznie :)