Sposób przygotowania:
Przekąska z tortilli z łososiem
Ogórka obrać ze skóry pokroić w kostkę. Łososia zdjąć ze skóry a następnie pokroić w kostkę (ja użyłam brzuszki z łososia super sie nadają). Sałatę zieloną po opłukaniu i osuszeniu porozrywać na kawałki.
Placki tortilli rozłożyć, posmarować serkiem, na serek rozłożyć pokrojonego łososia oraz pokrojonego w kostkę ogórka zielonego. Całość przykryć kawałkami salaty, zwinąć w rulon i włożyć na godzinę do lodówki.
Po wyjęciu spiąć wykałaczkami a następnie pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki (krążki).
Podawać jako przekąskę, przystawkę.
Placki tortilli rozłożyć, posmarować serkiem, na serek rozłożyć pokrojonego łososia oraz pokrojonego w kostkę ogórka zielonego. Całość przykryć kawałkami salaty, zwinąć w rulon i włożyć na godzinę do lodówki.
Po wyjęciu spiąć wykałaczkami a następnie pokroić na 1 - 1,5 cm kawałki (krążki).
Podawać jako przekąskę, przystawkę.
gusia1000