Sposób przygotowania:
Brukselka w cieście z dodatkiem majonezu
Brukselkę oczyszczamy, odcinamy końcówki, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut z dodatkiem soli i cukru.
Po ugotowaniu brukselkę odsączamy na sicie.
Ciasto ;
Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i miksujemy na jednolitą gestą masę.
Odsączoną, ugotowaną brukselkę zamaczamy w cieście i smażymy w głębszej patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
Po usmażeniu brukselkę wyjmujemy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Po ugotowaniu brukselkę odsączamy na sicie.
Ciasto ;
Składniki na ciasto wkładamy do naczynia i miksujemy na jednolitą gestą masę.
Odsączoną, ugotowaną brukselkę zamaczamy w cieście i smażymy w głębszej patelni na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony.
Po usmażeniu brukselkę wyjmujemy na papierowy ręcznik w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
gusia1000