Sposób przygotowania:
Tortilla z łososiem i jajkiem
Jajka ugotowane na twardo obieramy kroimy na ćwiartki, pomidora kroimy w cząstki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski.
Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, cebulę obieramy, kroimy w pióra.
Na każdym placku tortilli układamy rukolę, jajka, kawałki pomidora, papryki, cebuli oraz łososia.
Całość polewamy obficie majonezem, tortille zwijamy składając boki do środka.
Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej.
Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, cebulę obieramy, kroimy w pióra.
Na każdym placku tortilli układamy rukolę, jajka, kawałki pomidora, papryki, cebuli oraz łososia.
Całość polewamy obficie majonezem, tortille zwijamy składając boki do środka.
Opiekamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej.