lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Przekąska z wafli ryżowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przekąska z wafli ryżowych jest daniem szybkim i smacznym. Może być poimysłem na niestandardowe śniadanie dla naszych rodzin.

Przekąska z wafli ryżowych

Składniki:

Przekąska z wafli ryżowych

 

  • Opakowanie białego serka kanapkowego
  • 8 wafli ryżowych
  • 4 lyżki ketchupu
  • 8 plastrów szynki wędzonej
  • papryka żółta i czerwona
  • ogórek kiszony lub konserwowy
  • pomidor
  • kilka gałęzi natki

 

Sposób przygotowania:

Przekąska z wafli ryżowych
Obie papryki dokładnie myjemy Usuwamy z nich nasiona i kroimy w drobną kostkę. Pomidora należy sparzyć i obrać ze skórki , a następnie pokroić w kostkę. Ogórka należy zetrzeć na tarce, a nadmiar płynu odciskamy. Wszystkie warzywa mieszamy z białym serkiem kanapkowym. Na koniec dodajemy do niego posiekaną natkę i doprawiamy do smaku. Wafle ryżowe smarujemy z jednej strony ketchupem i kładziemy na to plaster szynki. Na to nakładamy sałatkę serowo - warzywną i dekorujemy natką pietruszki.