jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Pstrąg z pary na waflu ryżowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To niezwykle dietetyczna przekąska- chuda ryba z parowara na chrupiącej sałacie i waflu ryżowym.

Pstrąg z pary na waflu  ryżowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg z pary na waflu ryżowym

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 1 nieduży pstrąg
  • 2 niewielkie cebule
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 1 cytryna
  • sos chili
  • pieprz grubo mielony, chili, sól morska do smaku
  • gałązki kopreku do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pstrąg z pary na waflu ryżowym
Cebule kroimy w piórka. Czyścimy rybę, smarujemy ją oliwą, posypujemy solą, pieprzem, przyprawami.Obkładamy cebulą, posypujemy startą skórką z cytryny.. Parujemy w parowarze ok 25 min. Delikatnie, za pomocą widelca zdejmujemy płaty ryby bez ości, układamy je na listkach sałaty na waflach, skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy odrobiną sosu chili. Dekorujemy kwiatuszkiem z cebuli i koperkiem
Pstrąg z pary na waflu  ryżowym
Etap 1
Pstrąg z pary na waflu  ryżowym
Etap 2
Pstrąg z pary na waflu  ryżowym
Etap 3