Sposób przygotowania:
Wiosna na waflach
Rzodkiewki umyć i 10 pokroić w cienkie pół plasterki, pozostałe 10 ponacinać delikatnie skórkę czerwoną 4 przecinającymi się liniami i w miejscu przecięcia się linii podważać tę skórkę tworząc kwiatek (rzodkiewki można na chwilę wrzucić do zimnej wody, łatwiej się będzie formować kwiatek). Cebulę obrać, 1 pokroić w cieniutkie plasterki do dekoracji a drugą w drobną kostkę. Szczypior umyć i pokroić drobno. Twaróg rozgniatamy widelcem dodając sól (do smaku) i mleko (mleka tyle aby uzyskać kremową konsystencję). Dodać pokrojoną rzodkiewkę i cebulę w kostkę oraz szczypior pozostawiając część do dekoracji. Na waflach kładziemy po 1 listku umytej i osuszonej sałaty i nakładamy masę twarożkową. Posypujemy masę szczypiorem i kładziemy kwiatki z rzodkiewki, małe listki sałaty oraz krążki czerwonej cebuli. SMACZNEGO!
jaNina
Dorcia
Marika_1961