BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Przekladaniec budyniowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto nie jest zbyt trudne ale efekt jaki daje i tak samo smakuje. Poprostu rewelacja.

Przekladaniec budyniowy

Składniki:

Przekladaniec budyniowy

 

  • dqag masla, 6 lyzek cukru, 2 jajaka, 2 lyzki kakao, 3 lyzeczki proszku do pieczenia.

 

  • Masa budyniowa: 1 litr mleka, 3 budynie smietankowe 1/2 szkl cukru.

 

  • Masa serowa:4 serki waniliowe(600g), 2 jajaka, 2 lyzki kakao, 2 budynie czekoladowe.

 

  • gotowa polewa czekoladowa.

Sposób przygotowania:

Przekladaniec budyniowy
Maslo , cukier i jajka utrzec. Make i kakao, proszek do pieczeniawymieszac i dodac do masy. Wlozyc na blache wysmarowana tluszczem. 1/2 szkl mleka odlac i rozprowadzic w nim budynie smietankowe , reszte mleka zagotowac dodac cukier . Dogotujacego sie mleka dodac rozrobione budynie, tak przygotowany wlac na ciasto. Jajaka ubic, dodac serki i budynie w proszku czekoladow i kakao. Dokladnie zmiksowac Wylozyc na poprzednia mase . Piec ok 40 min. w temo. 180st. Polac gotowa polewa czekoladowa. Smacznego.