kamila1234

kamila1234

Kucharz
[Przepisów: 15]

Przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Niby nic nadzwyczajnego ,ale wszystkim bardzo smakowały.

Przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

Składniki:

Przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy

 

  • paczka wafli
  • 2 szklanki mleka w proszku (łaciate)
  • 1 szklanka cukru
  • 15 dkg masła roślinnego
  • 4 łyżeczki kakao gorzkiego
  • 1/2 szklanki mleka
  • kieliszek np.rumu
  • 10 dkg mielonych orzechów (dowolnie)
  • gotowa polewa - ja miałam - Duo

Sposób przygotowania:

Przekładaniec kakaowo rumowo orzechowy
Masło,cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia cukru cały czas mieszając dodać orzechy mielone i zdjąć z ognia.Następnie dosypać mleko w proszku,kakao,i alkohol. Dokładnie wymieszać mikserem i przekładać wafle lekko dociskając każdy następny.Przykryć waflami bez masy i przykryć folią,obciążyć i wstawić do lodówki na ok.2 godziny. Wyjąć z lodówki i dalej pod obciążeniem trzymać w chłodnym miejscu do następnego dnia.Potem rozpuścić polewą,polać wafle poczekać do stwardnienia polewy i pokroić na dowolne kawałki.