lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Przekładany czekoladowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Chciałam murzynka to mam ale jakiego że ho ho z nadzieniem galaretką pomarańczową . Konsystencja gęsta jakby płynny miód . Zaskoczona jestem mile a murzynek smakuje wybornie . Blasku dodają mu wiórka kokosowe .

Przekładany czekoladowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładany czekoladowiec

 

  • 250 g margaryny
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 100 gram czekolady bąbelkowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • wiórki kokosowe (do posypania)
  • 4 łyżki wody
  • galaretka pomarańczowa ZENTIS 400 GRAM

 

Sposób przygotowania:

Przekładany czekoladowiec
1.Do garnka włożyłam margarynę , wsypałam cukier dodałam czekoladę i wodę i mieszałam do rozpuszczenia. 2. Dodałam spirytus i kakao. Zamieszałam i zostawiłam do ostudzenia . 3. białka ubiłam z odrobina soli dosłownie szczypta. 4. Żółtka dodałam do ostudzonej masy i zamieszałam. 5. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i białko mieszałam do połączenia składników 6.piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni C, 7.Poczekałam aż ciasto ostygło, przekroiłam w poprzek. 8. Wyłożyłam 250 gram galaretki pomarańczowej ZENTIS ( KONSYSTENCJA MIODU PŁYNNEGO LECZ LEKKO GĘSTEGO). 9. Na wierzch wyłożyłam 150 gram galaretki pomarańczowej rozprowadziłam na całym cieście i posypałam wiórkami kokosowymi.
Przekładany czekoladowiec
Do garnka włożyłam margarynę , wsypałam cukier .
Przekładany czekoladowiec
Żółtka dodałam do ostudzonej masy i zamieszałam. .
Przekładany czekoladowiec
Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia
Przekładany czekoladowiec
białka ubiłam z odrobina soli dosłownie szczypta.