Sposób przygotowania:
Przekładany czekoladowiec
1.Do garnka włożyłam margarynę , wsypałam cukier dodałam czekoladę i wodę i mieszałam do rozpuszczenia. 2. Dodałam spirytus i kakao. Zamieszałam i zostawiłam do ostudzenia . 3. białka ubiłam z odrobina soli dosłownie szczypta. 4. Żółtka dodałam do ostudzonej masy i zamieszałam. 5. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i białko mieszałam do połączenia składników 6.piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni C, 7.Poczekałam aż ciasto ostygło, przekroiłam w poprzek. 8. Wyłożyłam 250 gram galaretki pomarańczowej ZENTIS ( KONSYSTENCJA MIODU PŁYNNEGO LECZ LEKKO GĘSTEGO). 9. Na wierzch wyłożyłam 150 gram galaretki pomarańczowej rozprowadziłam na całym cieście i posypałam wiórkami kokosowymi.