Sposób przygotowania:
Przekładany czekoladowiec
1.Do garnka włożyłam margarynę , wsypałam cukier dodałam czekoladę i wodę i mieszałam do rozpuszczenia. 2. Dodałam spirytus i kakao. Zamieszałam i zostawiłam do ostudzenia . 3. białka ubiłam z odrobina soli dosłownie szczypta. 4. Żółtka dodałam do ostudzonej masy i zamieszałam. 5. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia i białko mieszałam do połączenia składników 6.piekłam 45 minut w temperaturze 180 stopni C, 7.Poczekałam aż ciasto ostygło, przekroiłam w poprzek. 8. Wyłożyłam 250 gram galaretki pomarańczowej ZENTIS ( KONSYSTENCJA MIODU PŁYNNEGO LECZ LEKKO GĘSTEGO). 9. Na wierzch wyłożyłam 150 gram galaretki pomarańczowej rozprowadziłam na całym cieście i posypałam wiórkami kokosowymi.
![Przekładany czekoladowiec Przekładany czekoladowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekladany-czekoladowiec-281574.jpg)
![Przekładany czekoladowiec Przekładany czekoladowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekladany-czekoladowiec-281575.jpg)
![Przekładany czekoladowiec Przekładany czekoladowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekladany-czekoladowiec-281576.jpg)
![Przekładany czekoladowiec Przekładany czekoladowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przekladany-czekoladowiec-281577.jpg)