aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ciasto- czekoladowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekładany masą czekoladową każdemu smakuje.

Ciasto- czekoladowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto- czekoladowiec

 

  • Biszkopt:
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 12 jaj
  • 12 łyżek cukru
  • 11 łyżek mąki
  • Masa:
  • 1 margaryna
  • 3 batoniki Ikar
  • Cukier puder do smaku
  • Alkohol do smaku
  • 0,5 czekolady gorzkiej
  • 5 łyżek mleka
  • Dodatkowo:
  • 1 słoik dżemu truskawkowego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto- czekoladowiec
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 3 części. Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekoladę i batoniki łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Dodajemy do margaryny i ucieramy. Przełożenie: Biszkopt- dżem- masa- biszkopt- dżem- masa- biszkopt.
Ciasto- czekoladowiec
Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto- czekoladowiec
Chłodny biszkopt przekrawamy na 3 części i przed daniem masy smarujemy dżemem.
Ciasto- czekoladowiec
Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem.
Ciasto- czekoladowiec
Batoniki rozpuszczamy i chłodne dodajemy do margaryny miksujemy.