Sposób przygotowania:
Przepiórcze gniazdo rozmaitości
Przepiórcze jajka gotujemy na twardo- 4 minuty we wrzątku. W tym samym czasie mieszamy jogurt ze śmietaną i majonezem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Ogórka dokładnie myjemy, przecinamy na dwie części i jedną połówkę dodatkowo wzdłuż na pół. Z połówki ogórka wydrążamy miąższ i kroimy w cieniutkie plasterki- ja użyłam obieraczki do warzyw. Układamy na talerzu w formie okręgu. Na plastry ogórka kładziemy opłukany i osączony mix sałat, następnie pokrojoną w cienkie plasterki rzodkiewkę. Pozostałą połówkę ogórka obieramy ze skórki, kroimy w cienkie talarki i układamy na rzodkiewkę. Warzywa polewamy sosem. Przykrywamy umytą rukolą, na którą kładziemy przepiórcze jajeczka. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.