Sposób przygotowania:
Przepis na przekąskę.
Wybieramy trzy, cztery świeże białe cebule. Każdą z nich myjemy,obieramy ze skór i kroimy w plastry. Nastawiamy patelnię na gazie i wlewamy pół szklanki oleju do smażenia.Gdy będzie gorący wrzucamy cebule,dodajemy przyprawy takie jak sól, pieprz mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy 5-10 minut.Jajka myjemy i wbijamy jedno po drugim do patelni z cebulą.Szybko mieszamy. Tą przekąskę podajemy ze świeżym chlebem.
Babciagramolka
Podpowiadam - weź zamiast oleju kilka łyżek smalcu i na tym usmaż - jajka na oleju smakują zdecydowanie gorzej niż na smakcu czy maśle - a to przecież jest jajecznica z cebulką .
zewa
msewka
Też myślę,że tego oleju to zbyt wiele.Dałabym ok.3-4 łyżek, nie więcej.
smakosz 1988
Jak kto woli ale ja nie wyobrażam sobie kombinować czy mi się cebula podsmaży i udusi na 4 łyżkach oleju.Kwestia gustu i smaku oczywiście
bajtek
Smakosz.......ani gust , ani smak /jak twierdzisz/, nie ma nic do rzeczy. Posłuchaj bardziej doświadczonych i ogranicz wszelkie tłuszcze, a wyjdzie Tobie i Twojemu mężowi TYLKO NA ZDROWIE :O):O):O)