Sposób przygotowania:
Przeplatane kabanosy z chorizo
1) Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe połowy.
2) Każdą połowę smarujemy sosem arrabbiata.
3) Na sosie układamy po 3 plasterki sera salami i po 3 plasterki chorizo.
4) Następnie kładziemy po dwa kabanosy.
5) Fasolę czerwoną odsączamy i układamy na kabanosach i nacinamy boki ciasta - tak, jak na zdjęciu.
6) Zawijamy tak jak na zdjęciu i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Każdą połowę smarujemy sosem arrabbiata.
3) Na sosie układamy po 3 plasterki sera salami i po 3 plasterki chorizo.
4) Następnie kładziemy po dwa kabanosy.
5) Fasolę czerwoną odsączamy i układamy na kabanosach i nacinamy boki ciasta - tak, jak na zdjęciu.
6) Zawijamy tak jak na zdjęciu i pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.