WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1059]

Polędwiczka w serowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki z polędwiczki wieprzowej w serowej panierce z sera gouda, jajka i bułki tartej. Małe schaboszczaki w innym wydaniu.

Polędwiczka w serowej panierce  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczka w serowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka w serowej panierce

ETAP 1:

Z polędwiczki wieprzowej ukroić pięć plasterków mięsa o grubości ok. 1 cm. Umyć je i lekko osuszyć. Rozklepać tłuczkiem stroną bez ząbków lub pięścią. Kotleciki doprawić solą i pieprzem.

Ser żółty zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem.

Bułkę wysypać na oddzielny talerz. Kotleciki maczać najpierw w serze żółtym, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i na gorący kłaść kotleciki. Smażyć z obu stron na rumiany kolor.

Wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Polędwiczka w serowej panierce
Kotleciki z polędwiczki w trakcie smażenia
Polędwiczka w serowej panierce
Opanierowane kotleciki z polędwiczki wieprzowej
Polędwiczka w serowej panierce
Kotlecik z polędwiczki w trakcie obtaczania w startym serze
Polędwiczka w serowej panierce
Kotlety z polędwiczki rozklepane tłuczkiem do mięsa