Sposób przygotowania:
Muffinki z kabanosami, kukurydzą, groszkiem
Kukurydzę i groszek przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Kabanosy kroimy na małe kawałeczki.
Czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone składniki oraz kukurydzę i groszek przekładamy do miski. Dodajemy jajko i wlewamy mleko, mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, szczypiorek, przyprawy i ponownie mieszamy.
Przekładamy masę do silikonowych foremek ( po 2 łyżki ).
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone składniki oraz kukurydzę i groszek przekładamy do miski. Dodajemy jajko i wlewamy mleko, mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, szczypiorek, przyprawy i ponownie mieszamy.
Przekładamy masę do silikonowych foremek ( po 2 łyżki ).
Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.