Sposób przygotowania:
Pieczone naleśniki z pasztetem, szparagami i serem
1) Do miski wsypujemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, wbijamy jajko i wlewamy szklankę wody gazowanej.
2) Wszystko łączymy za pomocą miksera i wsypujemy sól himalajską, paprykę słodką, majeranek i pieprz ognisty.
3) Wlewamy resztę wody i ponownie miksujemy.
4) Szparagi gotujemy w małej ilości osolonej wody przez 4 minuty, wyciągamy i drobno kroimy.
5) Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki.
6) Usmażone naleśniki smarujemy pasztetem, układamy po dwóch plastrach sera i po dwie łyżki szparagów, składamy w "trójkąty" i umieszamy w opiekaczu.
7) Wyciągamy spieczone naleśniki i podajemy. Możemy polać je ketchupem.
2) Wszystko łączymy za pomocą miksera i wsypujemy sól himalajską, paprykę słodką, majeranek i pieprz ognisty.
3) Wlewamy resztę wody i ponownie miksujemy.
4) Szparagi gotujemy w małej ilości osolonej wody przez 4 minuty, wyciągamy i drobno kroimy.
5) Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy naleśniki.
6) Usmażone naleśniki smarujemy pasztetem, układamy po dwóch plastrach sera i po dwie łyżki szparagów, składamy w "trójkąty" i umieszamy w opiekaczu.
7) Wyciągamy spieczone naleśniki i podajemy. Możemy polać je ketchupem.