Sposób przygotowania:
Przepyszna sałatka loli
Pomidory bardzo dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, a następnie wycinamy ze środka gniazdo nasionek. Później pomidory kroimy na ósemki. Cebule obieramy, przemywamy pod zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie kroimy w nieduże paseczki. Ogórek szklarniowy obieramy, myjemy i kroimy w kostkę o średniej wielkości. Paprykę żółtą oraz paprykę czerwoną myjemy, przekrajamy na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, a następnie kroimy również w kostkę. Ser biały mielimy.Szczypiorek bardzo dokładnie myjemy, a później drobno siekamy. Wszystkie warzywa ( pomidory, ogórek, cebulę, papryki oraz szczypiorek) mieszamy razem i doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i pokrapiamy oliwą z oliwek. Do tego dodajemy zmielony ser biały i całość dokładnie mieszamy.