Sposób przygotowania:
Przepyszny domowy rosół
Kurczaka pokroić na części i umyć pod bieżąca woda .Następnie mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą, tak aby w całości zostało przykryte gotować na małym ogniu około 30 minut po 15 minutach zdjąć zebraną pianę na powierzchni. Wszystkie warzywa obrać i opłukać. Cebulę położyć na palniku i opalać ją przez kilka minut aż zbrązowieje. Po 30 minutach dodać wszystkie warzywa pokrojone w kawałki ,gałązki natki pietruszki i lubczyku oraz kostki rosołowe. Rosół gotować jeszcze około 2 godzin na wolnym ogniu powinien pyrkać. W między czasie dolewać kilka razy pół szklanki zimnej wody dzięki temu rosół będzie smaczniejszy .Gdy mięso będzie miękkie wyłączyć rosół. Do talerzy włożyć ugotowany i odcedzony makaron najlepiej swojski i zalać gorącym rosołem z kawałkiem marchewki. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego !!!