Sposób przygotowania:
Przetwory - sałatka z grzybów
Najpierw przygotować grzyby, potrzeba nam 1 kg pokrojonych i ugotowanych już grzybów. Grzyby mogą być dowolnie pokrojone.
Obrać cebulę i pokroić w piórka lub pół plastry a następnie zeszklić na połowie oleju. Zeszkloną cebulę i ugotowane grzyby przełożyć do garnka.
Dodać pozostałe składniki. Wszystko razem gotować ok 10 minut i często mieszać aby się nie przypaliło.Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do słoików, zakręcić i odstawić do góry nogami, przykryć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia.
Obrać cebulę i pokroić w piórka lub pół plastry a następnie zeszklić na połowie oleju. Zeszkloną cebulę i ugotowane grzyby przełożyć do garnka.
Dodać pozostałe składniki. Wszystko razem gotować ok 10 minut i często mieszać aby się nie przypaliło.Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do słoików, zakręcić i odstawić do góry nogami, przykryć ręcznikiem i zostawić do wystygnięcia.