wiola199613

wiola199613

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Przyprawa do zup i sosów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proszek doskonale pasuje jako przyprawa do zup, sosów, farszy do pierogów lub pasztecików.

Przyprawa do zup i sosów

Składniki:

Przyprawa do zup i sosów

 

  • 500 g suszonych grzybów leśnych
  • (różnych rodzajów)
  • 20 g suszonego majeranku
  • 4 łyżeczki drobno zmielonego, czarnego pieprzu
  • 20 g czosnku staropolskiego

 

Sposób przygotowania:

Przyprawa do zup i sosów
Wysuszone grzyby trzeba zmielić w maszynce do mielenia, na najmniejszych oczkach. Mielimy je tyle razy, aż stworzy się nam lekki proszek. ( czyli  mielimy cztery do pięciu razy) Do grzybów dodajemy majeranek, świeżo zmielony czarny pieprz oraz opakowanie czosnku staropolskiego. Całość dokładnie mieszamy.

Tagi:

grzyby