sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Przysmak z dzieciństwa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Napewno wielu z nas pamięta ten smak z dzieciństwa jak mama robiła,pyszna chrypiąca i trochę zapomniana przekąska.

Przysmak z dzieciństwa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Przysmak z dzieciństwa

 

Sposób przygotowania:

Przysmak z dzieciństwa
Jajko wbić do miseczki, dolać mleko i starannie roztrzepać, kromki chleba przekroić na połówki maczać z obu stron a następnie przełożyć na patelnie na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron,następnie przełożyć na talerz ,podawać gorące polane miodem lub jak kto woli posypane cukrem kryształem smacznego.
Przysmak z dzieciństwa
jajko dobrze rostrzepać razem z mlekiem
Przysmak z dzieciństwa
nastepnie maczać w nim kromeczki chleba z obu stron
Przysmak z dzieciństwa
smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron

Tagi:

jajko chleb jajka