iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Przystawka z roszponki i winogrona czerwonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka prosta i bardzo smaczna sałatka z roszponki. Do tego winogron czerwony , orzechy i polędwiczka wędzona.

Przystawka z roszponki i winogrona czerwonego

Składniki:

Przystawka z roszponki i winogrona czerwonego

 

 

Sposób przygotowania:

Przystawka z roszponki i winogrona czerwonego
Orzechy włoskie wybieramy ładne duże i jasne lekko siekamy dużym nożem . Tak aby z jednego orzecha były 2-4 kawałki. Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Sałatę rozkładamy na 4 talerze. Winogrono myjemy , osuszamy i kroimy na pół. Oliwki odcedzamy z zalewy. Polędwiczkę wędzona kroimy w małą kostkę i posypujemy nią sałatkę. Dodajemy winogrono i całość posypujemy orzechami. Na środek dajemy kilka kulek oliwek. Wszystko solimy do smaku , doprawiamy pieprzem. Kropimy oliwa z oliwek i polewamy sosem balsamicznym.

Tagi:

sosy winogrona