Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Roszponka z boczkiem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Orzeźwiająca sałatka z roszponką, która ma walory smakowe a jednocześnie posiada dużą ilość zelaza

Roszponka z boczkiem i orzechami

Składniki:

Roszponka z boczkiem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Roszponka z boczkiem i orzechami
Roszponkę przebieramy, myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z octem, solą, pieprzem i estragonem. Cały czas mieszając stopniowo wlewamy olej. Szczypiorek, pietruszkę siekamy i dodajemy do sosu. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni bez tłuszczu, aż stanie się brązowy i chrupiący. Orzechy kroimy grubo. Roszponkę wkładamy do salaterki, dodajemy sos, delikatnie ale starannie mieszamy. Posypujemy skwarkami i orzechami. SMACZNEGO

Tagi:

sosy