LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Pstrąg na niebiesko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pstrąg na niebiesko dla niedzielnych gości

 Pstrąg na niebiesko

Składniki:

Pstrąg na niebiesko

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg na niebiesko
Ryby opłukać i zalewamy wrzącym octem (po ty by ryby nabrałykoloru jasnego niebieskiego) .Gotujemy włoszczyznę wraz z przyprawami ,wywar przecedzić i dolewamy do niego trochę octu ,Do wrzącego wywaru wkładać ryby i gotować doprawiamy do smaku solą i pieprzem ,Jak będą gotowe to kładziemy je na półmisek polewamy stopionym masłem siekamy natkę pietruszki i posiekaną posypujemy i ćwiartkami z cytryny i odstawiamy na jakiś czas

Tagi:

pstrąg