Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

pstrąg z grilla 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna ryba, polecam na grilla. :)

pstrąg z grilla 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

pstrąg z grilla 5

 

Sposób przygotowania:

pstrąg z grilla 5
Pstrąga spraw, natrzyj olejem, posyp vegetą i odstaw na 2 godziny do lodówki. Kapustą pekińską drobno poszatkuj. Marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokrój w piórka. Warzywa połącz, posól, dodaj pieprz. Do środka ryby włóż tak przygotowaną sałatkę, zawiń w sreberko, posmarowane olejem, połóż na ruszcie. Piecz krótko- około 15 minut z każdej strony.
pstrąg z grilla 5
Rybę nalezy umyć, a następnie obrać z płetw.
pstrąg z grilla 5
Wcześniej przygotowaną surówkę, włóż dośrodka ryby.
pstrąg z grilla 5
W folię wysmarowaną olejem zawiń rybę i połóż na ruszcie.
pstrąg z grilla 5
Podczas pieczenia nalezy sprawdzić, czy jest już upieczona.

Tagi:

pstrąg