krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pszczółka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Białka ubić na sztywno dodać cukier+żółtka+mąkę +ciepły roztopiony tłuszcz + kakao rozrobione w mleku i na koniec proszek

Pszczółka

Składniki:

Pszczółka

 

  • 5 jajek
  • 1 łyżeczka proszku
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka palmy
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżeczki kakao

Sposób przygotowania:

Pszczółka
Wykonanie
Białka ubić na sztywno dodać cukier+żółtka+mąkę +ciepły roztopiony tłuszcz + kakao rozrobione w mleku i na koniec proszek
Góra ciasta
1 k palmy
1 szklanka cukru
2 łyżki miodu
1 szklanka rodzynek
1 szklanka wiórek kokosowych]
25 dkg orzechów
Wykonanie
Wszystkie składniki włożyć do garnka , dokładnie wymieszać , nie gotować ale dobrz dobrze rozpuścić cukier .Ciasto podpiecz około 15 minut,następnie włożyć farsz i piec około 25 minut

Tagi:

jajko jajka