JaMajka

JaMajka

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Ptysie z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ptysie są bardzo łatwe do zrobienia!

Ptysie z bitą śmietaną

Składniki:

Ptysie z bitą śmietaną

 

  • 1szkl. wody
  • 1 szkl. oleju
  • 1,5 szkl mąki
  • 7-8 jaj

 

  • krem- śmietana 36% + duża łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ptysie z bitą śmietaną
Zagotować wode z olejem, dodać mąkę i dokładnie mieszać na małym ogniu ok 5 min. Ostudzić dodać jaja i dokładnie wymieszaćwyłożyć w sporych odstępach (bo urosną) łyzeczka na blache i piec na złoty kolor w temp. 200 stopniśmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i nałożyć do przeciętych na pół ptysimożna jeszcze gotowe ciastka posypać cukrem pudremGotowe!

Tagi:

ciastka ptysie