Sposób przygotowania:
Ptysie z kremem
W garnku zagotowujemy wodę z margaryną i szczyptą soli. Wsypujemy mąkę, energicznie mieszamy i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Następnie do gorącej masy wbijamy po jednym jajku i ucieramy na jednolitą masę. Masę nakładamy do szprycy i wyciskamy zakręcone "kółka" na natłuszczoną i posypaną mąką blachę. Pieczemy ok. 25 minut w temp. 220 stopni. KREM: 1 szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka wsypujemy proszek budyniowy oraz mąkę, mieszamy po czym wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Margarynę ucieramy dodając porcjami budyń. Ptysie przekrawamy i napełniamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem.