Sposób przygotowania:
mini ptysie z polewą
Wodę z dodatkiem masła doprowadzić do wrzenia. Następnie nie zdejmując z ognia, wsypać do garnka całą mąkę i energicznie mieszać tak aby masa była jednolita i nie miała żadnych grudek. Pozostawiamy masę na ok 30 minut do przestygnięcia. Następnie najlepiej używając miksera, dodajemy kolejno do ciasta jajka. Miksujemy całość ok 2 minuty. Rękawem kuchennym lub łyżką nakładamy na blaszkę, wysmarowaną tłuszczem bądź wyłożoną papierem. Pieczemy ok 15 minut w temp 180 stopni, następnie zmniejszyć temp do 100 stopni i piec (suszyć) 10 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia. Przygotować krem tortowy lub krem karpatka wg instrukcji na opakowaniu i bardzo dobrze schłodzić. Nadziewamy ptysie za pomocą rękawa kuchennego. Przygotowujemy polewę czekoladowa i delikatnie polać nią ptysie. Smacznego:) Smacznego:)