Sposób przygotowania:
Ptysiowe ciastoI
![Ptysiowe Ciasto Ptysiowe Ciasto](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ptysiowe-ciasto-587681.jpg)
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklane gorącej wody, studzę.
2. Połowę groszku ptysiowego mieszam z masą kajmak i układam na dnie formy.
II
![Ptysiowe Ciasto Ptysiowe Ciasto](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ptysiowe-ciasto-587682.jpg)
3. Odlewam trzy łyżki śmietany, resztę ubijam mikserem. Dodaję stopniowo serki Danio, następnie wlewam ostudzone galaretki, cały czas miksując.
4. Masę z serków Danio, wykładam na groszek ptysiowy z masą kajmak.
III
![Ptysiowe Ciasto Ptysiowe Ciasto](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ptysiowe-ciasto-587683.jpg)
5. Następnie smaruję masę dżemem brzoskwiniowym i układam pozostały groszek ptysiowy.
IV
![Ptysiowe Ciasto Ptysiowe Ciasto](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ptysiowe-ciasto-587684.jpg)
6. Czekoladę rozpuszczam w rondelku z trzema łyżkami śmietany i polewam wierzch ciasta.
7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
V
![Ptysiowe Ciasto Ptysiowe Ciasto](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ptysiowe-ciasto-587685.jpg)
8. Gotowe.
9. Smacznego.