Sposób przygotowania:
Pucharek z deserkiem
Truskawki obrać ze szypułek opłukać, osuszyć na sicie. Następnie do misy blendera wlać jogurt naturalny, dodać oczyszczone pokrojone truskawki. Można dosłodzić.
Zmiksować.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno dodając cukier puder, a pod koniec ubijania śmietan fix.
Do pucharków nakładać koktajl jogurtowo - truskawkowy, następnie połówki truskawek, na truskawki ubitą na sztywno śmietanę.
Udekorować listkami mięty.
Zmiksować.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno dodając cukier puder, a pod koniec ubijania śmietan fix.
Do pucharków nakładać koktajl jogurtowo - truskawkowy, następnie połówki truskawek, na truskawki ubitą na sztywno śmietanę.
Udekorować listkami mięty.
gusia1000