zufikowo

zufikowo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Puchate placuszki bananowo-kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Delikatne, puszyste i zdrowe! Bardzo szybkie w wykonaniu! Dietetyczne! Smażone na suchej patelni.

Puchate placuszki bananowo-kokosowe

Składniki:

Puchate placuszki bananowo-kokosowe

 

  • Przepis na 8-10 sztuk:
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 duży banan
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczi cukru palmowego (takiego w bryłkach)
  • 150 g gęstego jogurtu
  • 1 białko jajka
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Puchate placuszki bananowo-kokosowe
Najpierw blendujemy banana z sokiem z cytryny i jogurtem. Dodajemy do tej masy cukier palmowy i dalej miksjemy krótko. Dodajemy białko jajka, olej kokosowy i wiórki kokosowe. Łączymy wszystkie składniki aż powstanie dość gęsta masa. Wykładamy łyżką (2 łyżki na sztukę) placuszki na rozgrzaną patelnię. Smażymy na średnim ogniu na suchej patelni. Przewracamy palcuszki i smażymy na złoto po obu stronach.

Tagi:

jajko jajka