Sposób przygotowania:
Puchatek z jagodami
Jajka wbić do miski, wsypać cukier. Na wysokich obrotach miksera ubić je na puszystą jasną masę. Wsypać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Na koniec wlać olej (można użyć stopionego masła lub margaryny) i zmiksować na niskich obrotach.
Jagody umyć, osączyć na durszlaku. Wyłożyć na ręcznik papierowy i osuszyć. Ciasto wyłożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Po wierzchu rozsypać jagody.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić, można posypać cukrem pudrem
Jagody umyć, osączyć na durszlaku. Wyłożyć na ręcznik papierowy i osuszyć. Ciasto wyłożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Po wierzchu rozsypać jagody.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić, można posypać cukrem pudrem
Holly
Magdalena88
Marika-
reanja