peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Puchaty omlet z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny puszysty omlet świetny na śniadanie

Puchaty omlet z jeżynami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Puchaty omlet z jeżynami

 

  • 2 jaja

 

  • 1 łyżka mąki z ciecierzycy

 

  • 1 serek bieluch

 

 

  • 2 łyżki brązowego cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Puchaty omlet z jeżynami
Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z 1 łyżką cukru i szczyptą soli. Następnie dodajemy po jednym żółtku dalej ubijając. Po otrzymaniu puszystej masy jajecznej dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy łyżką. Serek miksujemy z pozostałym cukrem i kilkoma jeżynami (3-4). Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, wylewamy masę jajeczną i gdy się lekko zetnie dodajemy jeżyny. Gdy spód się zarumieni przy pomocy dużego talerza odwracamy omlet na drugą stronę i rumienimy ją. Podajemy polany serkiem.
Puchaty omlet z jeżynami
Puchaty omlet z jeżynami - po prostu pyszny

Tagi:

omlet