Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pudding bananowo-kakaowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pudding mleczny z nasionami chia, kakao i bananem to pyszny i bardzo zdrowy deser, który zawsze wszystkim smakuje.

Pudding bananowo-kakaowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pudding bananowo-kakaowy

 

  • 1 szkl mleka
  • 1 banan
  • 3 łyżki nasion chia
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • bakalie ( miechunka suszona)
  • razowe płatki śniadaniowe z suszonymi owocami

Sposób przygotowania:

Pudding bananowo-kakaowy
Banana obrać ze skórki pokroić na kawałki, włożyć do głębokiego kubka, zmiksować z mlekiem.

Następnie wymieszać z nasionami chia, połowę przełożyć do pucharków. 

Do drugiej połowy puddingu wsypać przesiane kakao, dodać syrop klonowy, wymieszać.

Włożyć do pucharków z jasnym puddingiem, posypać płatkami z pełnego ziarna i suszoną miechunką, schłodzić, podawać. 
Pudding bananowo-kakaowy
Pokrojonego banana bez skórki zmiksować z mlekiem.
Pudding bananowo-kakaowy
Wsypać nasiona chia, wymieszać, połowę przelać do pucharków.
Pudding bananowo-kakaowy
Drugą połowę pudingu wymieszać z przesianym kakao i syropem klonowym
Pudding bananowo-kakaowy
Przełożyć do pucharków z jasnym buddingiem, schłodzić.

Tagi:

pudding deser