Sposób przygotowania:
Pudding chia z galaretką
Otwieramy mleczko kokosowe, przelewamy je do miseczki, dosypujemy chia i mieszamy.
Odstawiamy pudding do napęcznienia na ok. 4 godziny. Pół szklanki soku podgrzewamy w mikrofalówce przez 1 minutę i do gorącego wsypujemy żelatynę.
Mieszamy dokładnie do rozpuszczenia żelatyny i powoli wlewamy resztę soku. Mieszamy razem i odstawiamy do stężenia. Pudding chia przekładamy po połowie do dwóch pucharków.
Na pudding przekładamy delikatnie tężejącą galaretkę. Wstawiamy pudding z galaretką do lodówki. Smacznego.
Odstawiamy pudding do napęcznienia na ok. 4 godziny. Pół szklanki soku podgrzewamy w mikrofalówce przez 1 minutę i do gorącego wsypujemy żelatynę.
Mieszamy dokładnie do rozpuszczenia żelatyny i powoli wlewamy resztę soku. Mieszamy razem i odstawiamy do stężenia. Pudding chia przekładamy po połowie do dwóch pucharków.
Na pudding przekładamy delikatnie tężejącą galaretkę. Wstawiamy pudding z galaretką do lodówki. Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje