AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nasiona chia są pełne substancji odżywczych dlatego warto je wprowadzić do swojego menu. Bardzo prosty w przygotowaniu pudding, zapewni nam sporo energii i walorów smakowych.

Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym

Składniki:

Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym

 

  • 1 szklanka mleka koksowego
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 garście jeżyn
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Pudding chia na mleku kokosowym z musem jeżynowym
Do garnka wlałam szklankę mleka kokosowego i lekko podgrzałam. Wsypałam 3 łyżki nasion chia, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na co najmniej godzinę. Jeżyny umyłam, wrzuciłam do garnka, dosypałam cukru i smażyłam co jakiś czas mieszając.

Gdy mus będzie gotowy można go zblendować lecz ja pominęłam ten punkt. Do szklanki przekładam pudding chia, wierzch polewam musem z jeżyn. Dekoruję owocami.

Tagi:

owoce desery