Sposób przygotowania:
Budyniowe ciasto ze śliwkami i jeżynamiKrok 1:
![Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/budyniowe-ciasto-ze-sliwakami-i-jezynami-426002.jpg)
Owoce dokładnie myjemy i osuszamy na sicie. Ze śliwek usuwamy pestki i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2:
![Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/budyniowe-ciasto-ze-sliwakami-i-jezynami-426003.jpg)
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniową dodajemy po jajku. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, budyniem i solą.
Dokładnie mieszamy.
Krok 3:
![Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami Budyniowe ciasto ze śliwakami i jeżynami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/budyniowe-ciasto-ze-sliwakami-i-jezynami-426004.jpg)
Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Na wierzchu układamy owoce. Następnie posypujemy cynamonem i cukrem trzcinowym. Pieczemy ok 40 minut w 175 stopniach.
Smacznego!