Sposób przygotowania:
Pudding chlebowy z truskawkami i czekoladą
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Bułki kroimy w kostkę, przekładamy do wysmarowanej masłem formy. W miseczce łączymy ze sobą cukier, mleko, skórkę z cytryny, śmietanę i jajka. Przygotowaną miksturą zalewamy bułkę i odstawiamy na 15 minut aby płyn wsiąkł w bułkę.
Czekoladę drobno siekamy i posypujemy nią namoczoną bułkę. Truskawki pozbawiamy szypułek kroimy na ćwiartki i posypujemy wierzch bułki. Tak przygotowany pudding wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy go 25-35 minut.
Upieczony pudding przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, serwujemy gorący, smacznego.
Czekoladę drobno siekamy i posypujemy nią namoczoną bułkę. Truskawki pozbawiamy szypułek kroimy na ćwiartki i posypujemy wierzch bułki. Tak przygotowany pudding wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy go 25-35 minut.
Upieczony pudding przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, serwujemy gorący, smacznego.
SylaUla
Igraszki Losu
lalunia
Igraszki Losu
lalunia napisał(a):