Sposób przygotowania:
Pudding chia z jeżynami i jogurtem
Do mleka wsypujemy chia i mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny do lodówki, aby chia napęczniały.
W międzyczasie myjemy jeżyny i odsączamy z wody ( kilka jeżyny odkładamy do dekoracji ).
Jeżyny przekładamy do miseczki i dodajemy cukier puder, jogurt i rozgniatamy widelcem. Crispa ( chrupkie pieczywo ) łamiemy na małe kawałki.
Przekładamy do szklanek pudding i masę jeżynową. Przed podaniem dekorujemy jeżynami, wkładamy kawałki crispa i posypujemy cukrem pudrem.
W międzyczasie myjemy jeżyny i odsączamy z wody ( kilka jeżyny odkładamy do dekoracji ).
Jeżyny przekładamy do miseczki i dodajemy cukier puder, jogurt i rozgniatamy widelcem. Crispa ( chrupkie pieczywo ) łamiemy na małe kawałki.
Przekładamy do szklanek pudding i masę jeżynową. Przed podaniem dekorujemy jeżynami, wkładamy kawałki crispa i posypujemy cukrem pudrem.