Sposób przygotowania:
Pudding chia z mandarynką
Do pojemnika wlewamy mleko i wsypujemy chia, mieszamy.
Odstawiamy przynajmniej na 3 - 4 godziny i od czasu do czasu mieszamy.
W międzyczasie mandarynki obieramy ze skórki i błonek, kroimy na mniejsze kawałeczki.
Dzielimy na dwie równe porcje i jedną wkładamy do szklanki.
Napęczniałe chia przekładamy do szklanki na mandarynki, a na wierzchu układamy resztę mandarynek.
Odstawiamy przynajmniej na 3 - 4 godziny i od czasu do czasu mieszamy.
W międzyczasie mandarynki obieramy ze skórki i błonek, kroimy na mniejsze kawałeczki.
Dzielimy na dwie równe porcje i jedną wkładamy do szklanki.
Napęczniałe chia przekładamy do szklanki na mandarynki, a na wierzchu układamy resztę mandarynek.